Alpenstrasse

Vissa delar av världen verkar som gjorda för att upplevas genom ett bilfönster. Vidsträckta alplandskap, undersköna kuststräckor och naturreservat som får dig att tappa andan av hänförelse är bara några, men naggande goda ingredienser som kan förvandla nästan vilket skruttigt litet fordon som helst, till ett upplevelsecentrum i världsklass.

45 undersköna mil Ett mycket gott exempel på den här typen av sträckor hittar du i södra Tyskland. Alpvägen (Alpenstrasse) sträcker sig från Landau till Berchtesgaden Koenigsee nära den österrikiska gränsen. Vägen fullkomligt böljar längsmed de bayerska alpernas branta bergstoppar och prunkande dalar. De 45 milen bjuder på alltifrån pittoreska bondbyar, till historiska städer, slott och glittrande alpsjöar. Vi rekommenderar med andra ord att du inte har bråttom, oavsett om du väljer att tillryggalägga sträckan med bil eller motorcykel.

Imponerande vandringsleder Om du hör till den del av mänskligheten som även uppskattar att ta sig fram manuellt på två friska ben bjuder Alpvägen på ett stort nätverk av promenad- och vandringsleder. Dessa tar dig längs väl underhållna bergsvägar, via linbanor och stolliftar mot sevärdheter som slott, kloster och världens vackraste vyer.

Tre rekommenderade stopp:
Oberstaufen (Wertach) Bli fullständigt hänförd med en unik panoramautsikt över de schweiziska alperna.

Füssen
Bayerns högst belägna stad (800 - 1200 m). Känd semesterort och ett perfekt stopp om du vill besöka de närliggande slotten Neuschwanstein och Hohenschwangau.

Walchensee - Lenggries
Walchensee är en av de få återstående orörda sjöar i de bayerska Alperna. Ett paradis för dig som gillar vattensport.

Läs mer om Alpvägen:
http://www.deutsche-alpenstrasse.de