Äventyrsvägen – Norge när det är som vackrast

Alla vägar bär till äventyret. Åtminstone tre av dem. Mellan Norges största och näst största stad skär Rv7, 50 och 52 genom ett sällan skådat landskap – fullproppat med naturupplevelser och aktiviteter för den friluftstörstande. Här bjuds det på sköna vyer som Hardangerfjorden och Sognefjorden och en mix av vattenfall, glaciärer, höga snötäckta berg och gröna dalar. Följ med på en resa mellan Oslo och Bergen.

Äventyrsvägen är en underskön upplevelse genom bilrutan. Men för att få ut mest av intrycken rekommenderas återkommande bensträckare och äventyrliga pauser. Här kan du på nära håll studera varg, björn och älg, ta en tur på Norges mest populära cykelrutt och fjällvandra längs unika fjordvyer. Allt ryms inom 48 mil. Fördelen är att du kan ta det i din takt. På några timmar kan du avverka sträckan med en rad vackra naturvyer på näthinnan, eller så tar du god tid på dig – utnyttjar de många övernattningsalternativen och gör en minnesvärd semester av hela upplevelsen.

Gott om övernattningsmöjligheter
I hela regionen finns övernattningsmöjligheter i alla kategorier och prisklasser – allt från anrika hotell, till lägenheter, gårdar och mysiga fjällstugor.

Ställ bilen – på med vandringskängorna
Mest signifikativt för området är också dess många vandringsleder. ”10 iconic Walks” är samlingsnamnet på de bästa lederna som tar dig uppför, nedför, kors och tvärs genom hela naturspektrumet. På hemsidan www.fjellandnord.com hittar du en överskådlig sammanfattning av samtliga vandrings- och cykelleder.

Tre stopp längs vägen:

Hallingdal Feriepark – femstjärnig upplevelsecamping
En högklassig campingupplevelse för dig som vill bo kungligt, naturnära och med fler äventyr än du hinner med. Eller vad sägs om en fullskalig klätterpark, fiske, kanotpaddling och spabehandlingar, samt halsbrytande äventyrligheter 
som zip-line och quickjump. Läs mer på www.feriepark.no.

Sagnefjell Naturkatedral
En friluftskyrka som ligger cirka 1 000 meter över havet. I Sagnefjell Naturkatedral får himlen agera tak och horisonten altartavla. Här har man gudstjänst två gånger om året. I påsktid och i augusti månad. Läs mer på www.naturkatedralen.no.

Trolltunga
I Hardanger, 1 100 meter över havet och 700 meter över Ringedalsvattnet, väntar en utsikt som skulle få vem som helst att bli religiös. Törs du ta dig ut på de spektakulära klippformationerna? Svindelvarning! Läs mer på www.hardangerfjord.com.