Bilsport Performance och Custom Motor Show 2016

Rekordmånga valde i år att fira påsk på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping. Närmare bestämt 88 792 personer. Och kanske är det inte så konstigt när det bjuds på motorburna skönheter från hela Europa på ett och samma ställe.

Det är få som så uppenbart brinner för sina bilbyggen som fordonsutställarna på den här typen av mässor. Oktanstinna fans från hela Sverige, Norden och flera länder
i Europa skapar en underbar smältdegel av skönhet och motorljud. Elmiamässan i Jönköping var inget undantag. Under hela påskhelgen var de fyra mässhallarna fyllda till bredden med bilar och motorcyklar av allra högsta klass och utomhus bjöd några av Sveriges bästa driftingförare tillsammans med FMX- och Trial-åkare besökarna på fartfyllda shower.

Mitt i det internationella virrvarret hade mässan också celebert besök från USA av ingen mindre än Richard Rawlings från Gas Monkey Garage. Rawlings, som är känd från tv-programmet ”Fast N’ Loud”, intervjuades på scenen och skrev tusentals autografer till fansen.

Men kändisspotting i all ära, det var ändå bilarna som var mässans riktiga stjärnor. Detta bekräftades av de många priser som delades ut. Till de tyngre priserna hörde till exempel People ́s Choice Streetcar och Best in Show Custom. Det förstnämnda gick till David Persson från Sölvesborg, och hans Porsche Cayman S. Best in Show Custom å sin sida tilldelades Ulf Kusendal från Kvissleby och hans helläckra Buick Super Riviera.

Om du inte hade möjlighet att närvara på årets mässa rekommenderar vi å det varmaste att redan nu boka in några dagar i Jönköping nästa vår. Det borde alltid finnas rum för inspiration som ger ny energi åt fantasin och skaparkraften.

Läs mer om mässan på www.custommotorshow.se.