Filtrera:

Visa alla

Nyheter

+

ad-avslutat-samarbete

2024-04-24

Avslutat samarbete

Under våren har AD Sverige på eget initiativ avslutat samarbetet med Bilam med butiker i Halmstad, Laholm, Hässleholm, Osby och Älmhult på affärsmässiga grunder. Med anledning av det florerar rykten som är av allvarlig och skadlig karaktär, där AD Sverige tar starkt avstånd.Läs mer.

o-ringen

2024-02-15

Stolt sponsor till O-ringen

Vi är stolta supportrar av rörelse framåt, av att vara på väg. Det är därför vi med stor glädje meddelar ett flerårigt samarbete där AD som varumärke går in som sponsor till O-Ringen. Det finns en naturlig koppling mellan vår verksamhet och orienteringssporten där O-ringen som årligt event är en arena för äventyr, gemenskap och rörelse.Läs mer.

Namnlös

2022-10-10

Den nakna sanningen om Tom

I säsongens sista avsnitt är det programledaren Tom Bertling som intervjuas av Fredrik Bjerngren och Charlie Ekenheim från AD Butik & Bilverkstad. Hur ambitiösa är Toms egna bilbyggen? Kan han ens svetsa? Och varför körde han en gång runt i något som såg ut som en japansk ambulans? Gör som Tom, Fredrik och Charlie och älska varje mil! AD Butik & Bilverkstad hjälper dig till ett bekymmersfritt bilägande - oavsett om du kör Lincoln eller Lloyd.Läs mer.

IMG_0257

2022-10-07

Rafflande upplösning i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Det var en gastkramande och välregisserad upplösning som fick sitt slut för säsong 2022 i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park den 1 oktober. Inför sista racet stod den fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl från Kågered Racing och Ola Nilsson från Mtec på samma resultat och det var först över mållinjen mellan dessa två som skulle avgöra finalen.Läs mer.

AD Podd

2022-09-23

Äntligen nytt innehåll för dina lurar!

I det här avsnittet av vår podd ”Älska varje mil” träffar vi med Lukas Sundahl, vår förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Lukas har vunnit tävlingen fyra gånger i rad och har siktet inställt på en femte seger nu i höst.Läs mer.

AD-nyhet-g4a

2022-09-07

Glas4all, när du behöver byta vindruta.

Det börja oftast med ett stenskott och en liten spricka och tar man inte tag i det så kan problemet växa sig större och allt som oftast behöver man byta hela vindrutan. Det nya konceptet Glas4all är ett verkstadskoncept som nu rullar ut från AD Sverige AB. Att byta vindrutan på bilen är något som länge varit ett oligopol i Sverige där de stora aktörerna fått agera ensamma och utan större konkurrens.Läs mer.

Reservdelar till din bil

2022-08-28

Vi söker fordonstekniker

Det är full fart i våra verkstäder i kedjan och för deras räkning söker vi nu Fordonstekniker till Arboga, Kungsör, Köping och Finnåker. Vill du ingå i ett härligt gäng med genuint fordonsintresse då kanske detta är något för dig! I rollen som Fordonstekniker kommer du främst att reparera, serva samt genomföra däckskiften på personbilar och lätta lastbilar.Läs mer.

AD-rekond

Biltvättguide: Tipsen som gör din bil finare.

Förutom att det är betydligt trevligare att köra en ren och snygg bil, så är det också en långsiktig investering. Andrahandsvärdet är helt enkelt bättre på en välskött bil. I den här artikeln bjuder vi på våra bästa råd för att hålla din bil i riktigt bra skick.Läs mer.

AD-blogg-bjorn

Björn Wirdheim – med hela racingvärlden som arbetsplats

Få svenskar har varit närmare de glamourösa bensinångorna i Formel 1 än Björn Wirdheim. 2004 var han reservförare för Jaguar och en hårsmån från att landa en ordinarie styrning i F1. Ödet ville dock annorlunda, vilket dock inte gjort hans karriär mindre framgångsrik. Tvärtom – med stora framgångar i såväl japanska Super GT och den europeiska Le Mans-serien. Vi fick en pratstund med världsstjärnan Björn Wirdheim – om japansk racingkultur, egna karriären och om det var bättre förr.Läs mer.

AD-blogg-dubb-friktion-dack

Dubb eller friktion på dina vinterdäck?

Vintern är snart här och vi går i däckbytartankar. Men vad är bäst, dubbdäck eller friktionsdäck? Det är en del att tänka på när du ska välja vinterdäck. Om du exempelvis kör utomlands neråt i Europa så är dubbdäck inte tillåtet i Tyskland och Polen, säger Charlie Ekenheim, utbildningsansvarig hos AD Sverige.Läs mer.

AD-blogg-packexpert

Packguide: Tips och tillbehör som hjälper dig på resan.

I den här artikeln intervjuar vi Hans Torsborn om det smartaste sättet att packa bilen. Men hur noggrant du än följer hans råd tar platsen slut för eller senare. Då är det dags att använda takboxen. Därför passar vi också på att fråga Hans, som har ett förflutet på AD i Ulricehamn, om vad du ska tänka extra noga på när du väljer vilken box du ska köpa.Läs mer.

AD-blogg-jonas-kruse

Rallyföraren Jonas Kruse om däckens betydelse.

Vem är bättre lämpad att ge tips om körteknik i allmänhet och däck i synnerhet än någon som varit professionell rallyförare? Jonas Kruse har haft en lång, framgångsrik karriär inom rally och efter tiden som aktiv har livet fortsatt att kretsa kring motorer och racing – både som förarinstruktör, stallchef och expertkommentator i SVT.Läs mer.

bilrekond

Rekond – konsten att göra din bil som ny.

Magnus Björnerhag jobbar som inköpare hos oss på AD och det är ingen tillfällighet att han ansvarar för produkterna inom just kem och rekond. Med pedantisk finish bygger han om och renoverar bilar till originalskick. Han har rest landet runt för att tävla inom rekond och på prishyllan hemma trängs ett hundratal pokaler – han har bland annat vunnit puts-SM! Här delar han med sig av sina bästa rekondtips.Läs mer.

AD-blogg-tips-lackexpert

Skötselguide: så här tar du hand om lacken på din bil.

Henrik Pommer driver en AD Butik i Ängelholm. Det han inte kan om bilar är antagligen inte värt att veta. Vi frågade honom hur man bäst tar hand om billacken för att den ska hålla sig i fint skick genom åren. Läs intervjun och få bland annat reda på vad som påverkar bilens lack, hur du polerar bilen för ett snyggt resultat och Henriks 5 bästa tips för en skinande billack.Läs mer.

AD-blogg-tips-om-dack

Tipsen som hjälper dig älska varje mil.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer vinterdäck? Vilken motorolja är bäst? Och hur packar du bilen smart och säkert? Här tar vi dig i handen och guidar dig till ett bilägande med mindre bekymmer och mer körglädje.Läs mer.

AD-blogg-tobias-johansson

Tobias Johansson – en professionell fartdåre

Som femåring satt han i farfars knä och körde bil på bondgården där han växte upp, vid sex hade han lärt sig att köra traktor. Och när han var sju år gammal fick han sin första bil – en Fiat 127 special. Vi har pratat med Tobias Johansson – AD butiksägaren i Ludvika som är rallyproffs på fritiden.Läs mer.

AD-blogg-tips-olja

Val av fel olja kan stå dig dyrt

Hur jobbar ni med produktutveckling? Claes-Peter: –När det gäller smörjmedel så är det väldigt mycket fordonstillverkarna som driver den utvecklingen genom att hela tiden ställa nya krav. Det som i sin tur driver dem är att bilarna ska dra mindre bränsle och att de ska vara mer hållbara.Läs mer.

AD-blogg-tips-dackexpert

Välj rätt däck – expertguide med Anders Martinsson.

Anders Martinsson har jobbat med däck nästan hela sitt arbetsliv. Idag driver han inte mindre än fem AD Butiker och två AD Bilverkstäder i Älmhult, Osby, Hässleholm, Halmstad och Laholm. Vi passade på att fråga honom vad man ska ha extra koll på när det är dags att köpa nya däck, och hur man tar hand om sina däck för att de ska hålla sig i gott skick. Häng med!Läs mer.